Bilservice på väg till Örnsköldsvik med en ny panna.

Under en resa till Örnsköldsvik fick vi lämna in en hyrbil på bilservice. Det lyste lampor i displayen och en av dem var oljelampan, vilken lyste ilsket rött! Vår uppgift var att leverera och installera en ny panna i ett hus där uppe. Firmabilen var inlämnad på service hemma så vi hade fått en hyrbil istället. Vi hittade en verkstad i Örnsköldsvik och tur var det eftersom vi inte hade vågade köra mer med bilen.

Bilägare brukar bli medvetna om behovet av ett rutinunderhåll vid vissa körsträckors mellanrum. Dessa intervall är beskrivna i bruksanvisningen. Återigen, titta i den för korrekt schemalagda underhållsintervall för din bil. Här kan du få hjälp med bilservice i Örnsköldsvik, lindholmsbil.se.

Vissa fordon får även en påminnelse i displayen, som indikerar att en tjänst, vanligen ett oljebyte, krävs vid en viss körsträcka eller när det var nästan ett år sedan den sist var inne på bilservice. I min Volvo står det till exempel ”Boka service” i displayen varje gång jag startar den. Det vill säga inte varje gång men just nu behöver jag boka service eftersom det var snart ett år sedan den sist var på verkstad för service. Själv kör jag sällan det antal mil som man kan göra innan det är dags för service. En dator i bilens motor gör en beräkning baserad på ett antal faktorer, som mer exakt bestämmer den tidpunkt då oljan börjar att brytas ner och det är dags för ett oljebyte.

De flesta återförsäljare har en webbplats med en e-postlänk till servicechefen. Du kan e-posta en servicerådgivare för ett möte och få en offert på det arbete du vill ha gjort. Detta kommer att ge dig en rimlig chans att se över avgifterna och jämföra med andra verkstäder innan du åtar dig att använda deras tjänster. Alternativt kan du ringa flera bilverkstäder och fråga efter serviceavdelningen och få offerter. Se till att du får rådgivares namn för framtida referens. När du har bestämt vem du ska anlita för bilservice, kan du ringa dem för att bestämma en tid. Själv bokar jag min service via nätet men så har jag fortfarande garanti på min bil.

Lämna ett svar