Miniugn kanske vore något?

Idag tänkte jag inte skriva om någon panna utan lite om ugnar! Jag funderar på att köpa en miniugn och funderar på vilken ska jag köpa?Jag fick några tips av en som har en själv. Här kan man läsa mer om miniugn, spisabutiken.se.

Bestäm vad du vill använda den till innan du köper den. Vill du att den ska ersätta din vanliga ugn, eller vill du ha fler funktioner? Vissa ugnar är endast lämpliga för uppvärmning av mat, andra kan laga en stek eller en kaka. Om du letar efter en miniugn, kanske du också ska överväga en kombinationsugn, som kombinerar mikrovågsugn med varmluftsugn eller grill, som en allt-i-ett-apparat.

Mini-ugnar kan variera i storlek från små saker som passar endast par skivor av rostat bröd, upp till större ugnar som kan laga två pizzor på en gång.

Den viktigaste frågan här är om du har utrymmet för att lagra den när den inte används. De främsta fördelarna med en miniugn är att de:

– Använder mindre ström än en vanlig elektrisk ugn.
– Tenderar att laga mat snabbare och värmer upp snabbare.
– Kan laga mat på en något lägre temperatur än en vanlig elektrisk ugn.
– Värmer inte upp rummet i samma utsträckning som en vanlig elektrisk ugn – en stor fördel på sommaren!

Temperaturkontrollen kan vara variabel, eller det kan vara en samling av förutbestämda temperaturer. Hur som helst kommer man vänja sig vid det som finns, varje ugn annorlunda.

Du behöver verkligen en timer, eftersom miniugn kan laga saker snabbare än den vanliga elektriska ugnen. Vissa har en klocka eller pip när tillagningstiden är klar, medan andra faktiskt kommer att stänga av ugnen när den är klar. Att den stängs av automatiskt är viktigt för ekonomin och säkerheten.

De flesta kommer med en avtagbar bricka för att fånga smulor och dropp. Kontrollera den är enkel att använda. En del kan endast nås från baksidan av miniugn vilket kanske inte är praktiskt.

Lämna ett svar